Čo sú to toxíny?
Toxíny sú látky, ktoré sú produkované živými organizmami (napr. Baktériami) majúce škodlivý účinok na organizmus a môžu spôsobiť aj smrti.
Aké toxíny poznáme:
- Toxíny zo životného prostredia - chemické zlúčeniny, ťažké kovy a ich zlúčeniny
- Toxíny z vnútorného prostredia organizmu - kreatinín, močovina a ďalšie voľné radikály
- Priemyselná, potravinárska, poľnohospodárska chémia, rádioaktívne látky
- Mikroorganizmy a ich toxíny
- Emočné toxíny a stres
Analýza zdravotného stavu pomocou prístroja Akuport M1+
Prístroj Marion AKUPORT M1+ využíva pricípy elektro-akupunkurického merania bioprúdov podľa metódy MUDr. Josefa Jonáša.
Je už dlhšie na trhu a doteraz predstavoval veľmi cenného a presného pomocníka pri hľadaní príčin chorôb.
Priebeh merania
Vyšetrenie je bezbolestné, sonda iba oznamuje povrchové napätie kože a zmenu odporu (Vegetatívny funkčný test). Merajú sa bioprúdy z jedného bodu na dlani (Bod osrdcovníka), kde je významné nervové ukončenie.
Do prístroja sa postupne vkladajú rôzne rezonančné vzorky zodpovedajúce jednotlivým orgánom a baktériám, vírusom, mykózam, helicobacteru, patogénom a toxínom. a z odchýlky na prístroji sa dá zistiť, či tieto záťaže v tele sú a na ktorom orgáne sa nachádzajú.
Prístrojom sa rovnako dajú otestovať jednotlivé používané prírodné prípravky a ich vhodnosť na vyriešenie zdravotného problému. Získa sa teda obraz o mikroorganizmoch a chemikáliách v tele, alergénoch, o funkčnosti orgánov a o potrebných látkach na zlepšenie zdravotného stavu.
Poskytujeme viacero druhov meraní
Základný Balíček Alergie – Intolerancie
Meranie trvá približne 30 minút. Je určený ako vyšetrenie pri podozrení na potravinovú alergiu. Ide o stanovenie základných najčastejších potravinových alergénií (bielok, žĺtok, mlieko, kvasnice, ryža, múka pšeničná, ražná, sója, orech búrsky, lieskový, mandľa, jablko, marhuľa, kivi, zeler, mrkva, paradajka, zemiak, treska, krab).
Od 1.6.2021 je interpretácia spoplatnená v sume 30€.
Rozšírený profil Intolerancie - Alergie
Meranie trvá približne 45 minút. Poskytuje komplexnú analýzu doteraz zmámych alergénov a ich toxické pôsobenie na organizmus.
- zelenina: baklažán, brokolica, červená kapusta, chili Cayenne, cibuľa, cuketa, cvikla, kaleráb, mrkva, oliva, paprika ročná, paradajka, pór, uhorka, zeler, zeler koreň, zemiak,
- strukoviny: fazuľa záhradná, hrach siaty, sójový bôb,
- ovocie: ananás, banán, čerešňa, citrón, hrozno/hrozienka, jablko, jahoda, kiwi, marhuľa, nektarinka, pomaranč, vodný melón,
- mäso: bravčové mäso, hovädzie mäso, jahňacie mäso, kuracie mäso, morka,
- vajíčko: slepačie vajce,
- koreniny a bylinky: bazalka, cesnak, chren, horčičné semienko, čierne korenie, muškátový orech, oregano, mletá paprika, petržlen, rozmarín, škorica, tymián, vanilka,
- obilniny a škrob: jačmeň, lepok, ovos, pšenica, raž, špalda, kukurica, pohánka, pšeno, ryža,
- orechy a semená: arašid, jadrá kešu orechov, kakaové bôby, ľanové semená, lieskový orech, mak, mandľa, pistácia, sezam, slnečnicové semená, tekvicové semená, vlašský orech,
- šaláty: hlávkový šalát, šalát poľný (valeriánka),
- huby: šampiňóny,
- ryby a morské plody: losos, ostriež morský, treska tmavá, tuniak, rak riečny,
- mliečne produkty: kravské mlieko, kyslomliečne výrobky (kravské), syridlo (kravské), kozie mlieko, kozí syr, ovčie mlieko, ovčí syr,
- sladidlá: med (zmes), trstinový cukor,
- potravinárske prísady: guarová guma (E412),
- čaj/káva/tanín: mäta pieporná,
- kvasnice: pekárenské/pivné kvasnice.
ŠPECIÁLNE ALERGIE A INTOLERANCIE
- koreniny a bylinky: aníz, bobkový list, borievka (jalovec), cesnak medvedí, kapara, kardamón, klinček, kôpor, biele korenie, koriander, levanduľa, ligurček, lucerna siata, majorán, medovka, nové korenie, rasca, rasca rímska, šafrán, šalvia, saturejka, trebuľka, zázvor, žerucha siata,
- ovocie: brusnica (kľukva) veľkoplodá, brusnica pravá, černica, čučoriedka, cukrový melón, dula, egreš, granátové jablko, grapefruit, guava, limetka, malina, mandarinka, opuncia, rakytník rešetliakový, rebarbora, ríbezľa,
- ryby a morské plody: čert morský, chňapal červený, chobotnica, morský vlk, sumček (pangasius), úhor, hrebenatka jakubská, slávka jedlá, ustrice, homár, kreveta,
- potravinárske prísady:kyselina benzoová (E211), kyselina sorbová (E200), agar-agar (E406), karagenan (E407), pektín (E440), tragantová guma (E413), xantánová guma, kurkumin (E100),
- čaj/káva/tanín: čierny čaj, harmanček, káva, rooibos, šípka, tanín, zelený čaj, žihľava,
- zelenina: bambusové výhonky, chili Habanero, chili Jalapeno, fenikel, jutovník, okra (ibištek jedlý),
- šaláty: púpava,
- huby: hliva ustricová, hríb smrekový, húževnatec jedlý (shiitake), kuriatko, suchohríb hnedý,
- špeciálne: aloe vera, aspergillus niger, kandizovaná citrónová kôra, listy viniča,
- vajíčko: slepačí bielok, slepačí žĺtok,
- sladidlá: agávový sirup, javorový sirup,
- riasy: červené riasy (nori), spirulina.
TOXÍNY, BAKTÉRIE, VÍRUSY, PLESNE
Meranie trvá približne 30 minút. Poskytuje komplexnú analýzu známych baktérii vírusov a plesní a ich možných patologických ložísk.
DEFICITY MINERÁLOV, STOPOVÝCH PRVKOV A ZÁŤAŽE ŤAŽKÝMI KOVMI
Meranie trvá približne 30 minút. Poskytuje komplexnú analýzu deficitu minerálov, stopových prvkov a záťaže ťažkými kovmi.
KOMPLETNÁ ANALÝZA
Zahŕňa všetky vyššie uvedené čiastkové analýzy.